Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έτσι μπουκάρουν σε σπίτια γρήγορα και αθόρυβα – Η νέα τακτική

Έτσι μπουκάρουν σε σπίτια γρήγορα και αθόρυβα – Η νέα τακτική

διαρρήκτες

Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές Αρχές εξαιτίας μίας νέας τεχνικής που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να εισβάλλουν στα σπίτια στο Λονδίνο.

Οπως κατέγραψε και κάμερα ασφαλείας στο Μπράντφορντ του Λονδίνου, δύο κλέφτες φορώντας κουκούλες καίνε με πυρσό την κλειδαριά σπιτιού. Την ανοίγουν με απίστευτη ευκολία, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι αδίστακτοι διαρρήκτες χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα τεχνική, την οποία οι Αρχές δεν είχαν ξαναδει μέχρι τώρα, μπούκαραν στο σπίτι. Έκλεψαν μεταξύ άλλων και τα κλειδιά ενός Audi, αξίας 30.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τεχνική αυτή γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στην Βρετανία. Οι κλέφτες χρησιμοποιούν την φωτιά για να σπάσουν με περισσότερη ευκολία τις κλειδαριές.

«Χτύπησαν» τα ξημερώματα

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη σήμερα στις 4 το πρωί, ενώ έχουν προηγηθεί μία σειρά από παρόμοια περιστατικά στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι εγκληματίες στοχεύουν σπίτια με πόρτες εισόδου PVC, όπου λιώνουν τις κλειδαριές για να εισέλθουν στο ακίνητο.

Πάντως ο κάτοχος του αυτοκινήτου δήλωσε στην Mirrror, πως σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχει κανένα ίχνος DNA στις κλειδαριές. Ήταν όλες καμένες. Άρα η αστυνομία δεν έχει στην διάθεσή της κανένα στοιχείο. Μόνο το οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας.