Αρχική Exclude Έτσι θα καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά στην Αγία Σοφία

Έτσι θα καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά στην Αγία Σοφία

Αγίας Σοφίας

Με κουρτίνες πρόκειται να καλυφθούν τελικά οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας, μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Ο Αλί Ερμπάς, ο οποίος βρέθηκε και σήμερα στην Αγία Σοφία για επιθεώρηση, ανέφερε ότι «ένα μέρος της επικάλυψης έχει ολοκληρωθεί. Τα υπόλοιπα μωσαϊκά και οι αγιογραφίες αυτή τη στιγμή καλύπτονται με κουρτίνες. Με τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα τοποθετηθεί ένα σύστημα, χωρίς καν να μπει ούτε ένα καρφί».

Αναφορικά με τα χαλιά, ο Αλί Ερμπάς είπε ότι στρώνονται και ότι όλες οι ετοιμασίες είναι σε εξέλιξη. «Ο κήπος πίσω, το προαύλιο καθαρίζονται και τακτοποιούνται ώστε –ακόμη κι αν δεν υπάρχουν χαλιά- να μπορούν να προσευχηθούν οι άνθρωποι», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «Πρώτα ο Αλλάχ την Παρασκευή θα είναι όλα έτοιμα, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Στο μεταξύ, από τον ενθουσιασμό του ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία ανακοίνωσε ότι παραχωρεί το κατάλυμά του δωρεάν σε όσους θα παρευρεθούν για την προσευχή της Παρασκευής.