Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έβρος: 14 διμοιρίες ΜΑΤ σπεύδουν στα σύνορα με στόχο την αποτροπή αιφνιδιασμών

Έβρος: 14 διμοιρίες ΜΑΤ σπεύδουν στα σύνορα με στόχο την αποτροπή αιφνιδιασμών

Εβρο

Την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Εβρο αποφάσισε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την Καθημερινή, αύριο Πέμπτη αναμένεται να μετακινηθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνολικά 14 διμοιρίες ΜΑΤ από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και άλλες αστυνομικές περιφέρειες.

Πρόκειται για κινητοποίηση που πλησιάζει στα επίπεδα του περασμένου Μαρτίου, όταν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η κρίση με την Τουρκία. Οι διμοιρίες –συνολικά 280 αστυνομικοί– θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες δυνάμεις της αστυνομίας και του Στρατού στις Καστανιές και νοτιότερα, στις Φέρες. Πρόκειται για τις δύο περιοχές, κατά μήκος της μεθορίου, που στη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη πίεση.

Μάλιστα, η έκτακτη ενίσχυση δεν περιορίζεται στη μετακίνηση των διμοιριών. Με διαταγή του, το αρχηγείο της αστυνομίας ζητεί τη μετακίνηση στον Εβρο επιπλέον 125 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες όλης της χώρας. Θα ενισχύσουν τα τοπικά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης συμμετέχοντας σε περιπολίες κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Οπως αναφέρεται στη σχετική διαταγή, η ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα». Η απόσπαση των 125 αστυνομικών αναμένεται να έχει διάρκεια ένα μήνα.