Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΠ: 302 μόνιμες προσλήψεις – Στα κριτήρια η γνώση “μακεδονικής γλώσσας”

ΕΥΠ: 302 μόνιμες προσλήψεις – Στα κριτήρια η γνώση “μακεδονικής γλώσσας”

ΕΥΠ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Ένα από τα κριτήρια είναι η γνώση της «μακεδονικής» γλώσσας.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019 και αριθμό φύλλου 4 αναφέρεται «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Ανάμεσα στις μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες για τους υποψηφίους είναι και η «μακεδονική» (νοτιοσλαβική) γλώσσα, όπως αναφέρει το ΦΕΚ. Αφορά τις πενήντα έξι ( 56) θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών.

Η κυβέρνηση υποστήριζε πως η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα στα Σκόπια. Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού αναγράφεται στο ΦΕΚ (σελίδα 5).

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον News247 για τις προσλήψεις στην ΕΥΠ με προσόν τη γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» ανέφερε ότι αυτόν τον όρο προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και αυτός θα χρησιμοποιείται.