Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ Ευρωεκλογές: Με τη Βίκυ Φλέσσα “έκλεισε” το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ευρωεκλογές: Με τη Βίκυ Φλέσσα “έκλεισε” το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ευρωεκλογές: Με τη Βίκυ Φλέσσα

Με τη Βίκυ Φλέσσα “έκλεισε” το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. “Θα βάλω τα δυνατά μου να αναδείξουμε την αξία της κλασικής Παιδείας και του Πολιτισμού”, δήλωσε.

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία, με την οποία ολοκληρώνεται η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό της Βίκυς Φλέσσα, ενώ τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων μπορείτε να τα δείτε και στο site της ΝΔ.

Το βιογραφικό της

Η Βίκυ Φλέσσα γεννήθηκε στο Ναύπλιο και μεγάλωσε στο Άργος. Στον προσφυγικό συνοικισμό των Μικρασιατών, που γειτονεύει με το αρχαίο θέατρο της πόλεως.

Ο πατέρας της ήταν πυροσβέστης με καταγωγή από την Καρυά Άργους. Σπούδασε κλασική φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στην Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε.

Έχει εργαστεί τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ). Αλλά και σε ραδιόφωνο (ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ 4) και τηλεόραση (ΕΡΤ, Star, Antenna).

Η εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση.

Συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο. Έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η υποψήφια της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός γιού.

Όπως τονίζει η ίδια «έπειτα από τριάντα χρόνια γραπτών και λόγων αποφάσισε να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην προσπάθεια για πράξεις: να γεμίσουν το καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, να συντάξουμε ένα βιβλίο κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας επί τη βάσει του πολιτισμού, να γίνουν στη χώρα μας τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και την Βιοηθική.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική μου καρέκλα και θα βάλω τα δυνατά μου με σκοπό ως Ελληνίδες και Έλληνες να αναδείξουμε την αξία της κλασικής Παιδείας και του Πολιτισμού στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο».