Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Ευρωκοινοβούλιο: Οι βουλευτές γύρισαν την πλάτη τους στον ύμνο

Ευρωκοινοβούλιο: Οι βουλευτές γύρισαν την πλάτη τους στον ύμνο

ΠΗΓΗ: twitter

Οι εκλεγμένοι στις ευρωεκλογές του Μαΐου βουλευτές κατέλαβαν σήμερα τις έδρες τους στο Στρασβούργο, κατά την διάρκεια μίας πανηγυρικής συνεδρίασης που χαρακτηρίσθηκε από την διαδήλωση χιλιάδων Καταλανών και από την επίδειξη της εχθρότητας των μελών του κόμματος του Brexit στο Ημικύκλιο.

Περί τους 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για να υποστηρίξουν τους καταλανούς αυτονομιστές ευρωβουλευτές που δεν τους επετράπη από τις ισπανικές αρχές να καταλάβουν την έδρα τους, διότι δεν ορκίστηκαν πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα ενώπιον της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε υπό τους ήχους της Ωδής στην Χαρά και οι βουλευτές του Κόμματος του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ επέλεξαν να δείξουν την εχθρότητά τους προς το Κοινοβούλιο, στο οποίο κατέλαβαν, ωστόσο, τις έδρες τους, γυρίζοντας την πλάτη τους.
Η κύρια αποστολή της εναρκτήριας αυτής συνεδρίασης είναι η εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί μία από τις μεταβλητές της σπαζοκεφαλιάς της επιλογής των προσώπων για τις διευθυντικές θέσεις της Ενωσης.

Η επιλογή του νέου προέδρου μετατέθηκε για αύριο για να δοθεί χρόνος στους 28 ηγέτες να καταλήξουν σε συμφωνία. Όμως τίποτε δεν διασφαλίζει ότι η μαραθώνια σύνοδος κορυφής που ξεκίνησε την Κυριακή και παίρνει συνεχείς παρατάσεις θα έχει σύντομη και ευτυχή κατάληξη.

 

Brexit MEPs turn back backs during the EU national anthem

WATCH: This is the moment The Brexit Party MEPs turn their backs during the EU national anthem at the EU Parliament.MORE: https://on.rt.com/9xec

Δημοσιεύτηκε από RT UK στις Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες θα προτιμούσαν να έχει υπάρξει συμφωνία για την προεδρία της Κομισιόν, θέση κλειδί για τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα.
Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 22.00 τοπική ώρα απόψε.