Αρχική CULTURE Facebook: Νέα ρύθμιση για τους νεκρούς χρήστες

Facebook: Νέα ρύθμιση για τους νεκρούς χρήστες

Facebook: Νέα ρύθμιση για τους νεκρούς χρήστες

Το Facebook ανακοίνωσε νέα ρύθμιση που αφορά χρήστες που δεν βρίσκονται πια στην ζωή. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες, το Facebook επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη.

Μέχρι σήμερα, ο λογαριασμός χρήστη που δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή παρέμενε ενεργός χωρίς να τον χειρίζεται κάποιος. Πλέον το Facebook δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να ορίζουν οι ίδιοι των διαχειριστή του προφίλ τους σε περίπτωση που… συμβεί το μοιραίο.

Ο λογαριασμός θα μετατρέπεται σε «λογαριασμό μνήμης» από τον οποίο οι φίλοι δεν θα δέχονται ειδοποιήσεις. Ούτε ειδοποιήσεις για γενέθλια, ούτε διαφημίσεις αλλά ούτε και προτάσεις για νέους φίλους.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε έπειτα από παράπονα των χρηστών. Πολλοί δήλωσαν ότι αναστατώνονται και αντιδρούν υπερβολικά όταν ο λογαριασμός τους αλληλεπιδρά με εκείνον του νεκρού τους φίλου.

Η Σέριλ Σάντμπεργκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε: «Ελπίζουμε το Facebook να παραμείνει ένα μέρος όπου η μνήμη και το πνεύμα των αγαπημένων μας θα μπορεί να γιορτάζεται και να εξακολουθήσει να ζει».