Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Φωτιά τώρα: Πέντε πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

Φωτιά τώρα: Πέντε πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

πυρκαγιά στο Κρυονέρι

Φωτιά τώρα: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, αφού σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή πέντε πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Σαλαμίνα, Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον της λεωφόρου Νάτο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Από την πυρκαγιά, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, με το οποίο κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω, ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ. Οι πυροσβέστεςδιακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας. Η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ριόλου Αχαϊας, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Επιτόπου επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιο συγκεκριμένα, 13 οχήματα με 27 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 9 ανδρών. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Επίσης σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι και η πυρκαγιά στην περιοχής της Βάρδας Ηλείας, που καίει σε γεωργική κυρίως έκταση. Δεκαπέντε οχήματα με 32 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 10 ανδρών επιχειρούν τον πλήρη έλεγχό της με τη βοήθεια τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου.

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Τσουκαλέικα Μεσσηνίας.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καίει δασική έκταση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ στις προσπάθειές κατάσβεσης συνδράμουν και τρία αεροσκάφη «Πεζετέλ» και ένα ελικόπτερο.