Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Φυλακές Αυλώνα: Ένταση μεταξύ κρατουμένων

Φυλακές Αυλώνα: Ένταση μεταξύ κρατουμένων

Φυλακές Αυλώνα: Ένταση μεταξύ κρατουμένων

Ένταση επικράτησε στις φυλακές Αυλώνα, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για απλή αντιπαράθεση που έληξε σύντομα.

Ένταση και επεισόδια μεταξύ κρατουμένων έλαβαν χώρα το απόγευμα σήμερα στις Φυλακές Αυλώνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε έντονα αναφορικά με τον τρόπο προβολής των συγκεκριμένων επεισοδίων από διάφορα ΜΜΕ.

«Το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της», σημειώνει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωσή του.

«Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση!», συνεχίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε».

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές, τα οποία ωστόσο δεν έλαβαν γενικεύτηκαν. Οι κρατούμενοι προχώρησαν στη ρίψη αντικειμένων μεταξύ των ομάδων που είχαν δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ τώρα επικρατεί ηρεμία στις Φυλακές Αυλώνα.