Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γρίπη: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί στην Κέρκυρα

Γρίπη: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί στην Κέρκυρα

Αυξάνονται τα θύματα από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 56.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κέρκυρα από τη γρίπη Η1Ν1. Μια γυναίκα ξεψύχησε στη ΜΕΘ και ένας άνδρας στον ύπνο του, στο σπίτι του.

Ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη Η1Ν1. Αυτή τη φορά στην Κέρκυρα, αυξάνοντας έτσι τη λίστα των θυμάτων του ιού.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το πρώτο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν νεαρή γυναίκα, περίπου 45 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή, προσβεβλημένη από τον ιό της Γρίπης τύπου Α’, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Το δεύτερο περιστατικό θανάτου που επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με τον κ. Κακαβίτσα, οφειλόταν στον ιό της Γρίπης τύπου Α’, είναι ενός 37χρονου από το Κοκκίνη, που πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του και κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής, αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πως ο θάνατός του προήλθε από το «θανατηφόρο» ίο της γρίπης.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη που έχει ύποπτα συμπτώματα γρίπης, να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας, ενώ να σημειωθεί ότι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακαβίτσα, «νοσηλεύονται ασθενείς, που έχουν πιστοποιηθεί με γρίπη, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους», όπως επεσήμανε ο ίδιος.