Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΠΑ: Ανταλλαγή πυρών σε νυχτερινό κέντρο με 28 τραυματίες

ΗΠΑ: Ανταλλαγή πυρών σε νυχτερινό κέντρο με 28 τραυματίες

ΗΠΑ: Ανταλλαγή πυρών σε νυχτερινό κέντρο με 28 τραυματίες

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ θαμώνων νυχτερινού κέντρου στο Αρκάνσας, στις νότιες ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και ο δήμαρχος της πόλης Λιτλ Ροκ.

«Θέλω να καθησυχάσω τους κατοίκους. Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για τραγωδία. Δεν μοιάζει να ήταν μια ενέργεια εκ προμελέτης», δήλωσε ο δήμαρχος του Λιτλ Ροκ, Μαρκ Στοντόλα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε διαπληκτισμός ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα θαμώνων στη διάρκεια μιας συναυλίας στο κλαμπ «Power Ultra Lounge» και το γεγονός ότι οι θαμώνες αυτοί έφεραν «όπλα» κλιμάκωσαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταλλαγή πυρών περί τις 2.30 τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας).

Κατά την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28, περιλαμβανομένων τριών ατόμων που υπέστησαν τραύματα τα οποία «δεν συνδέονται» με τα πυρά, αλλά προφανώς με την πανικόβλητη φυγή τους από το κλαμπ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο επικεφαλής της αστυνομίας Κέντον Μπάκνερ δήλωσε ότι όλοι οι τραυματίες είναι Αφροαμερικανοί, από 16 έως 35 ετών.

tovima