Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Ιταλία: Δισέγγονος του Μουσολίνι “κατεβαίνει” στις ευρωεκλογές

Ιταλία: Δισέγγονος του Μουσολίνι “κατεβαίνει” στις ευρωεκλογές

Ιταλία: Δισέγγονος του Μουσολίνι

Και τρίτος απόγονος του φασίστα ηγέτη Μπενίτο Μουσολίνι θα διεκδικήσει την ψήφο του ιταλικού λαού στις ευρωεκλογές. Την ανακοίνωση έκανε το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας».

«Είμαι υπερήφανη για την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο των Αδελφών της Ιταλίας (Fratelli d’ Italia)», δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Τζόρτζια Μελόνι, παρουσιάζοντας τον Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι, δισέγγονο του Βιτόριο Μουσολίνι, πρωτότοκου γιού του Ντούτσε.

Οι Μελόνι και Μουσoλίνι εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αρχηγού του Fdi. Αυτό έχει γυρισθεί στο προάστιο Eur, μπροστά από το «Τετράγωνο Κολοσσέο», ένα από τα φαραωνικά κατασκευάσματα στο γνωστό αρχιτεκτονικό ύφος του φασισμού, που είχαν κατασκευασθεί από το καθεστώς του «Ντούτσε».

«Είναι ένας πατριώτης, ακόμη μία σημαντική προσωπικότητα στο ψηφοδέλτιό μας», τονίζει στο βίντεο η Μελόνι, ενώ ο απόγονος του Μουσoλίνι πρόσθεσε: «Yπηρέτησα την Ιταλία επί πολλά έτη. Θα συνεχίσω να το κάνω και στην Ευρώπη». Ο 51 ετών απόγονος του Ντούτσε ήταν αξιωματικός του ναυτικού. Κατόπιν έγινε διοικητής της μεγάλης μεταλλουργικής εταιρείας Finnmeccanica.