Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ KAE Ολυμπιακός: Απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή – Ποια θα είναι η ποινή

KAE Ολυμπιακός: Απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή – Ποια θα είναι η ποινή

Basket League:

Με αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά αποβολή σε περίπτωση υποτροπής κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για την αποχώρηση του από τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός, απολογήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/2) στον αθλητικό δικαστή για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Η υπόθεση πήρε τη μορφή του κατεπείγοντος.

Κι αυτό γιατί ο Αθλητικός Δικαστής έκρινε πως πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση πριν τον τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή (17/2).

Αν υπήρχε πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, ο νόμος ορίζει πως θα έπρεπε σήμερα να υπάρξει όχι μόνο η εκδίκαση, αλλά και η απόφαση για την τιμωρία των «ερυθρόλευκων». Παρόντες στην εκδίκαση είναι και άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός καταφέρθηκε εναντίον των διαιτητών. Οι νομικοί εκπρόσωποι της ομάδας ζήτησαν την τιμωρία κατά τον επιεικέστερο τρόπο. Αυτή αφορά το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΟΚ και προβλέπει -1 από την βαθμολογία.

Ωστόσο, σε περίπτωση υποτροπής, προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που η αποχώρηση είχε πραγματοποιηθεί σε αγώνα της Basket League, τότε ο πειθαρχικός κώδικας του ΕΣΑΚΕ προβλέπει -6 .

Όμως, δεν είναι απόλυτο πως ο σύλλογος υποβιβάζεται, εάν επαναληφθεί το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 30 μέρες είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι του ΣΕΦ, ανάμεσα με τον Παναθηναικό ΟΠΑΠ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τονίσει πως δεν θα κατέβουν, αν δεν οριστούν από την ΚΕΔ ξένοι διαιτητές.