Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Καταγγελία για εργοδότη: Δεν του επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων και τους απέλυσε

Καταγγελία για εργοδότη: Δεν του επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων και τους απέλυσε

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πρέπει να καταβληθεί - Πώς υπολογίζεται

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους.

Εργοδότης καταστήματος εστίασης φέρεται να εξανάγκασε σε παραίτηση τρεις εργαζόμενους, επειδή δεν του επέστρεψαν το δώρο που τους είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.

Η καταγγελία έγινε σε ιστοσελίδα της Μυτιλήνης, από εργαζόμενο:

«Βρίσκομαι στην Μυτιλήνη δουλεύω σε μια εταιρεία εστίασης. Έβαλαν δώρο Χριστουγέννων στον λογαριασμό μου και απαίτησαν να το γυρίσω πίσω αλλιώς θα με διώξουν.

Έπειτα ο υπεύθυνος του καταστήματος εν ονόματι Γ.Χ., με απειλούσε ότι θα κάνει τα πάντα να μην ξαναβρώ δουλειά και θα πει το οτιδήποτε χειρότερο για εμένα ώστε να μην βγάζω ούτε τα προς το ζην. Σας το λέω όπως ακριβώς μου το είπε.

Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας σε τράπεζα, στον οποίο μας έβαλε η ίδια η εταιρεία να κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην ίδια τράπεζα προς διευκόλυνση πληρωμών. Εγώ είχα λογαριασμό μισθοδοσίας σε άλλη τράπεζα από την προηγούμενη δουλειά μου. Όπως, λοιπόν, σχεδόν όλος ο κόσμος και εγώ χρωστάω στην εφορία και είχα έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό.

Και η εν λόγω εταιρεία για λόγους εκδικήσεως απέναντί μου διότι κράτησα το δώρο, μου έβαλε τα χρήματα του μισθού μου στον λογαριασμό μου τον παλιό, ο οποίος δεν ήταν ακατάσχετος. Με συνέπεια να μην έχω ούτε καν να πληρώσω τα βασικά μου έξοδα, ενοίκιο, ρεύμα και να μην μπορώ να παρέχω στην οικογένειά μου κυριολεκτικά τα βασικά. Λόγω αυτού του συμβάντος.

Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν το δώρο πλην τριών, τους οποίους ανάγκασε να παραιτηθούν.Χάσαμε δουλειά και χρήματα είμαστε στο έλεος των εργοδοτών».