Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Κατερίνη: Στα δικαστήρια τρεις γιαγιάδες γιατί πουλούσαν χόρτα στη λαϊκή

Κατερίνη: Στα δικαστήρια τρεις γιαγιάδες γιατί πουλούσαν χόρτα στη λαϊκή

Δικαστήριο

Ακόμη τρία κρούσματα με γιαγιάδες που καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Το έγκλημά τους; Πουλούσαν χόρτα στη λαϊκή.

Μια 82χρονη στην Κατερίνη, κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 200 ευρώ ως πρόστιμο για το «έγκλημά» της να πουλήσει χόρτα στη λαϊκή. Ένα χρόνο μετά, την τρέχουν και στα δικαστήρια. Μάλιστα, σύμφωνα με το kosmospierias, οι γιαγιάδες που “συνελήφθησαν” είναι τρεις.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε ο γιος της 82χρονης, με ανάρτηση στο facebook. «Αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου. Αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής».

Εξηγεί παράλληλα ότι αυτό το έκανε η μητέρα του όχι για να γίνει πλούσια αλλά γιατί σε αυτή την ηλικία, της δίνει ζωή.

«Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το ‘μεγάλο έγκλημα’ που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος. Αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένεια του. Έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας».

«Φυσικά είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα ΜΑΝΑ. Νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο» προσθέτει ο γιος της 82χρονης.