Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κωνσταντινούπολη: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Κωνσταντινούπολη: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Κωνσταντινούπολη: Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Αυξάνονται οι νεκροί από την κατάρρευση της οκταώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη. Στα 17 τα θύματα, ενώ 13 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Στους 17 αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση μιας οκταώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η πολυκατοικία κατέρρευσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την Τετάρτη στην συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να ερευνούν τα ερείπια για την ανάσυρση των θυμάτων.

Συνολικά 13 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

Το σημείο της τραγωδίας επισκέφθηκε σήμερα και ο Ταγίπ Ερντογάν. «Έχουμε να αντλήσουμε πολλά διδάγματα από εδώ», είπε. «Όταν τελειώσει η δουλειά των Αρχών, θα καθήσουμε και θα εξετάσουμε το θέμα για να προχωρήσουμε σε αποφασιστικά βήματα», υποσχέθηκε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, διαβεβαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων ότι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα καθίσουν στο εδώλιο και θα τιμωρηθούν.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που ίσως παραμένουν εγκλωβισμένα στα ερείπια. Την Παρασκευή (08/02) ανασύρθηκαν ζωντανοί, ένας 16χρονος κι ένα πεντάχρονο κοριτσάκι.