Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κωνσταντινούπολη: Κοριτσάκι πέντε ετών βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια του κτηρίου

Κωνσταντινούπολη: Κοριτσάκι πέντε ετών βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια του κτηρίου

Κωνστνατινούπολη: Κοριτσάκι πέντε ετών βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια του κτηρίου

Ζωντανό βρέθηκε ένα 5χρονο κοριτσάκι στα συντρίμμια του οκταώροφου κτηρίου, που κατέρρευσε στην Κωνσταντινούπολη. Βρισκόταν εκεί για 18 ώρες!

Ένα κοριτσάκι πέντε ετών ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια 18 ώρες μετά την κατάρρευση του οκταώροφου κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δώδεκα ακόμη έχουν τραυματιστεί. Το κτήριο που βρίσκεται στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Διέθετε 14 διαμερίσματα στα οποία διέμεναν 43 άνθρωποι.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, οι τρεις πάνω όροφοι του κτιρίου είχαν χτιστεί παράνομα. Στο ισόγειο λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά προτού ανασυρθεί ζωντανό το κορίτσι ο Γερλικαγιά δήλωσε ότι οι διασώστες «μίλησαν σε ένα κορίτσι με το όνομα Χαβά». «Μιλάνε μαζί της τώρα. Ελπίζουμε με τις προσευχές μας και τις προσπάθειές τους να φτάσουμε σε αυτό το κορίτσι», πρόσθεσε.

Ο Γερλικαγιά διευκρίνισε ότι από τους 12 τραυματίες που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύκτα αναζητώντας εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητούσαν να επικρατήσει απόλυτη ησυχία προκειμένου να μπορέσουν να αφουγκραστούν τυχόν ήχους από παγιδευμένους ανθρώπους.