Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κοτζιάς: “Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα”

Κοτζιάς: “Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα”

Κοτζιάς

Ο Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά.

Υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην ομιλία του στη Βουλή. Άλλωστε, συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις και πιστώνεται μεγάλο μέρος της Συμφωνίας.

«Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική», δήλωσε.

«Θέλω να πω στην κ. Γεννηματά ότι αυτό το ‘άπατρις’ έχουμε εμείς στην αριστερά να το ακούσουμε από τα στρατοδικεία. Ο κ. Σαμαράς δεν απευθυνόταν σε εμάς. Δεν μας είπε τίποτα. Τι έκανε εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός; Δεν είπε τίποτα.

Είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα ‘φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια’ και ρωτάω, αυτό είναι αλυτρωτικό; Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία να μας απαντήσει», ανέφερε σχετικά με τα συλλαλητήρια.

«Η κυβέρνηση της FYROM πήρε γουρούνι στο σακί. Τους βάλαμε να τα κάνουν όλα και τώρα περιμένουν από εμάς. Εμείς θα το κάναμε; Επέδειξαν εμπιστοσύνη. Ό,τι διαχρονικά έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει στη συμφωνία.

Ο Μητσοτάκης μπροστά στις εσωκομματικές απειλές υποχώρησε. Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε. Αυτή είναι η διαφορά. Το όνομα που η κυρία Μπακογιάννη μετέφερε στον κ. Νίμιτς ήταν το Βόρεια Δημοκρατία. Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αυτό πήραμε. Και τώρα το υποτιμάτε», κατέληξε.