Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Κύκλωμα κοκαΐνης: Πρόταση για απαλλαγή του παρουσιαστή και της ηθοποιού

Κύκλωμα κοκαΐνης: Πρόταση για απαλλαγή του παρουσιαστή και της ηθοποιού

Μοσχάτο: Συνελήφθη

Την απαλλαγή του γνωστού παρουσιαστή και την ηθοποιού πρότεινε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι. Αντίθετα, εισηγήθηκε την ενοχή συνολικά 23 κατηγορούμενων.

Την ενοχή των περισσότερων εμπλεκόμενων στην υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης με «έδρα» εστιατόριο-μπαρ στο Κολωνάκι πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Η ίδια πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο. Για 4 από τους 27 εισηγήθηκε την πλήρη απαλλαγή τους.

Στην κατηγορία των τεσσάρων βρίσκονται ο γνωστός παρουσιαστής, η γνωστή ηθοποιός, ο γιος της και επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο. Και για τους τέσσερις, η εισαγγελέας ανέφερε πως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο γνώριζαν τη διακίνηση μέσα στο μαγαζί.

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός, σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες άλλα τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» τόνισε.

Όσο αφορά τον 55χρόνο επιχειρηματία μέτοχο στο εστιατόριο, ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Στην έναρξη της πρότασης της η εισαγγελέας επισήμανε ότι όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ. Και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Επίσης, ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός για όσους κατηγορουμένους τον προέβαλαν και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.