Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Λάρισα: Λήστεψαν ζευγάρι τυφλών ηλικιωμένων

Λάρισα: Λήστεψαν ζευγάρι τυφλών ηλικιωμένων

Αστυνομία

Θύματα δύο αδίστακτων απατεώνων οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία ούτε και την αναπηρία τους έπεσε ένα ζευγάρι υπερήλικων τυφλών, στον Αμπελώνα στη Λάρισα.

Όλα συνέβησαν όταν οι απατεώνες χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ζευγαριού προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Τράπεζας που θα έδιναν στους υπερήλικες το ποσό των 12.000 ευρώ σαν επιστροφή, από καταθετήριο συμβόλαιο του γιού τους στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Προϋπόθεση για να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα και να δώσουν τα χρήματα ήταν να προκαταβάλουν, όμως, οι ηλικιωμένοι το ποσό των 1.000 ευρώ για τα έξοδα που απαιτούνταν.

Τηλεφώνησαν, μάλιστα, σε συνεργό τους που προσποιήθηκε το γιο του ζευγαριού και ο οποίος ζήτησε από τους ηλικιωμένους δήθεν γονείς του να δώσουν τα χρήματα.

Ο τυφλός υπερήλικας με απώλεια όρασης τουλάχιστον 90% έδωσε αρχικά στους απατεώνες το ποσό των 350 ευρώ που είχε στο τραπέζι του σπιτιού λέγοντάς τους ότι δεν έχει άλλα χρήματα στο σπίτι.

Στην επιμονή τους να τους δώσει και άλλα χρήματα έβγαλε, όμως, από μία κρύπτη ένα δοχείο στο οποίο υπήρχαν τουλάχιστον 5.000 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία άρπαξαν οι απατεώνες και εξαφανίστηκαν.

Όταν το ζευγάρι των ηλικιωμένων κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη ειδοποίησαν την αστυνομία και ήδη αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απατεώνων, αξιοποιώντας κάθε δυνατή πληροφορία που έχουν στη διάθεσή τους.