Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Λέσβος: 200 μετανάστες με 5 βάρκες έφτασαν σήμερα στις ακτές

Λέσβος: 200 μετανάστες με 5 βάρκες έφτασαν σήμερα στις ακτές

της Σάμου

Άλλες πέντε βάρκες έφτασαν πριν από λίγη ώρα στις ακτές της Λέσβου.

Σε τρία διαφορετικά σημεία κοντά στο βόρειο σημείο του νησιού, στη Συκαμιά και στον Κόρακα με περίπου 200 άτομα.

Χθες έλαβε χώρα η τρίτη επιχείρηση μέσα σε μια εβδομάδα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της Μόριας όπου 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Άλλοι 350 αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη. Όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Συκαμιά 1/10/2019

Μόλις πριν από λίγο, αφίξεις στη Συκαμιά Περισσότερα: ΅https://www.politikalesvos.gr/alles-pente-varkes-eftasan-prin-apo-ligo-stis-aktes-tis-lesvoy/

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολιτικά στις Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

Την ίδια στιγμή καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

ΠΗΓΗ: Politikalesvos.gr

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα, την ύπαρξη συνθηκών ασφαλείας στον καταυλισμό και απόδοση δικαιοσύνης για τα προχθεσινά γεγονότα. Η τραγωδία της Κυριακής, κατά την οποία έχασε τη ζωή της μια γυναίκα από το Αφγανιστάν, ανέδειξε για πολλοστή φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ της Μόριας, που φιλοξενεί περί τους 13.000 ανθρώπους (5.000 στον περίκλειστο χώρο και οι υπόλοιποι σε κτήματα γύρω από τον καταυλισμό).