Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μαρινάκης: Καταγγελίες για τον Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες

Μαρινάκης: Καταγγελίες για τον Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες

Μαρινάκης

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως θεωρούσε το διαγωνισμό δίκαιο και πως τότε, δηλαδή το 2016 είχε άριστες σχέσεις με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά όσο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Παππάς ήταν άψογος και ό,τι χρειαζόταν, οποιαδήποτε απάντηση, απευθυνόταν κατευθείαν στον κ. Τσίπρα. Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση, αλλά και την ίδια μέρα, ο κ. Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του ίδιου και του πρωθυπουργού να πληρώσουμε πρώτοι την πρώτη δόση των 26. εκ ευρώ.

Και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ εμείς πληρώσαμε κανονικά την δόση και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, είχαν ελεγχθεί και δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Υποστήριξε επίσης ότι «μου ζήτησε τότε ο κ. Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση. Δεν ήταν κρυφά τα ραντεβού μας.

Γίνονταν και στο σπίτι μου ακόμα. Μου το ζήτησαν, εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το πράξω. Ήταν τότε ευχαριστημένοι να δώσω και άλλα χρήματα για άλλο κανάλι που θα φτιαχνόταν στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να με διαψεύσουν».

Οι σχέσεις του με την κυβέρνηση χάλασαν, όπως είπε, όταν πήρε τον ΔΟΛ και «δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι».