Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜEGA: σήμερα αποφασίζει το ΕΣΡ – ξαφνική παρέμβαση Μαρινάκη

ΜEGA: σήμερα αποφασίζει το ΕΣΡ – ξαφνική παρέμβαση Μαρινάκη

Μία κίνηση αιφνιδιασμού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με στόχο να μετατραπεί το MEGA σε θεματικό (ψυχαγωγικό) κανάλι, ίσως ανοίγει το τελευταίο “παράθυρο ευκαιρίας” λίγο πριν πέσει “μαύρο” – μία εξέλιξη που πολλοί προεξοφλούσαν πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ.

 

Στη συνεδρίαση αυτή η ιδιοκτήτρια εταιρεία του MEGA “Tηλέτυπος Α.Ε.” είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις, επειδή δεν προσήλθε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η σχετική προκήρυξη του ΕΣΡ στην οποία βασίστηκε ο διαγωνισμός, προβλέπει ότι θα πέσει “μαύρο” ένα τρίμηνο μετά την έναρξη του διαγωνισμού, σε όποιο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας δεν λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό.

Με βάση διευκρινιστικές αποφάσεις του ΕΣΡ που ακολούθησαν, στην περίπτωση του MEGA το σενάριο του “μαύρου” μπορεί να αποτραπεί μόνο εφόσον το κανάλι διεκδικούσε την έβδομη άδεια (που έμεινε στα αζήτητα, αφού εμφανίστηκαν μόνο έξι διεκδικητές για επτά συνολικά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας), ή στην περίπτωση που οι μέτοχοι του MEGA ζητούσαν να το μετατρέψουν σε θεματικό κανάλι, πολύ μικρότερου μεγέθους και με προσωπικό γύρω στα 50 άτομα – έναντι των 420 εργαζομένων που απασχολεί μέχρι σήμερα.

Χθες, μόλις 24 ώρες πριν από την συνεδρίαση του ΕΣΡ όπου αναμένεται να κριθεί το μέλλον του MEGA και υπό την απειλή να πέσει “μαύρο”, παρενέβη η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, δηλώνοντας επισήμως την πρόθεσή της να διεκδικήσει θεματική άδεια στον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που ήδη “τρέχει” για τις πανελλαδικές. Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον κύριο Μαρινάκη παραμένουν μέτοχοι του MEGA ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και μία εταιρεία που θεωρείται δεδομένο ότι συνδέεται με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν χθες οι εργαζόμενοι του MEGA το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από την συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβουλίο της «Τηλέτυπος Α.Ε.»:

Ανακοίνωση των εργαζομένων – έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του MEGA

Σήμερα Κυριακή 4/03/2018 ενημερωθήκαμε τυχαία ότι συνεδριάζει στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.».

Ο ένας με τον άλλο μαζευτήκαμε έξω από τον χώρο συνεδρίασης και όταν άρχισαν να αποχωρούν τα μέλη του ΔΣ από την αίθουσα, τους ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για το αντικείμενο της συνεδρίασης και τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους και το κανάλι.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας δήλωσαν:

-Δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών.

-Στην ερώτησή μας, εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.

-Ζητώντας τους διευκρινήσεις για αυτή την πρόταση και κατά πόσον θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, μας απάντησαν ότι θα μας ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.

-Μας δήλωσαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν και να μας πουν την Τρίτη γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών.

-Μας είπαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης).

-Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων. Επίσης ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες.

-Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, μας απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

Οι εργαζόμενοι του Mega παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του Mega και αναμένουμε έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων.

Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ)  να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο «μαύρου» στο Mega και στις ζωές μας.