Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι, χτυπούσαν καμπάνες...

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι, χτυπούσαν καμπάνες (vid)

Νέα Μάκρη

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Νέα Μάκρη Αττικής, όπου δύο μέτωπα σε δασική έκταση στο Λιβίσι και στην Αγία Μαρίνα, έχουν ξεσπάσει με μικρή διαφορά.

Στο σημείο βρίσκονται 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα (αρχικά υπήρχαν 48 πυροσβέστες, αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν λόγω της έντασης της φωτιάς), καθώς και εθελοντές, αλλά και οχήματα ΟΤΑ. Από τις 6:30 το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από αέρος, με 3 αεροσκάφη και τρία Ε/Π, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια. Ωστόσο, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα (και πάλι είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα), η ανησυχία είναι έντονη στους κατοίκους της περιοχής.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι, χτυπούσαν καμπάνες

Στον οικισμό ο κόσμος, όπως και στις γύρω περιοχές, έχει βγει στους δρόμους παρακολουθώντας τα δύο μέτωπα, αλλά ως τα ξημερώματα δεν υπήρχε ζήτημα εκκένωσης, αφού η φωτιά κινούνταν παράλληλα με τα σπίτια. Οι καμπάνες ήχησαν ωστόσο για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους, καθώς η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ήταν προχωρημένη και τους έπιασε στον ύπνο.

Προληπτικά οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε ετοιμότητα, καθώς θέλουν να φύγουν άμεσα, σε περίπτωση που δοθεί εντολή να εκκενωθούν τα σπίτια τους. Κάποιοι για προληπτικούς λόγους, έφυγαν από τα σπίτια τους, υπό τον φόβο να πλησιάσει προς αυτά η πυρκαγιά. Οπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, υπάρχει ενεργό σχέδιο εκκένωσης, αλλά εκτιμούν πως δεν θα χρειαστεί.

Οπως φαίνεται και από το βίντεο του ethnos.gr, η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και κατευθύνεται προς την καμμένη περιοχή του Βουτζά.