Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Κάλεσμα για γαλλικές επενδύσεις

Μητσοτάκης: Κάλεσμα για γαλλικές επενδύσεις

Μητσοτάκης

«Σταθερή φίλη» της Γαλλίας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από τα Ηλύσια Πεδία απηύθυνε για ακόμη μια φορά πρόσκληση στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του πριν από την τετ-α-τετ συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει τη φιλία της Γαλλίας και υπογράμμισε πως οι σχέσεις των δύο χωρών πηγαίνουν πίσω στα βάθη των αιώνων.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως βρίσκεται στο Παρίσι σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει ο «φυσικός μας χώρος».

«Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συνέχισε:

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να επιμερίζεται την ευθύνη του μεταναστευτικού, να συνεργάζεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και να αναπτύσσει κοινές λύσεις στην Άμυνα.

«Θα μας απασχολήσουν και ζητήματα που αφορούν τις διμερείς μας σχέσεις» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει τις γαλλικές επιχειρήσεις παρούσες στο «μεγάλο αναπτυξιακό άλμα» που έρχεται.

Με χαρά βρίσκομαι στη Γαλλία, σε ένα από τα πρώτα ταξίδια μου ως πρωθυπουργός. Είναι μια χώρα ισχυρή, σημαντική. Και σταθερή φίλη της Ελλάδας! Κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα -κάτι που έκανε και μέσω της συνέντευξής του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Μακρόν: Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας

Με τη σειρά του, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Γαλλία θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ελλάδα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι και μίλησε για το «μεγάλο θάρρος» που επέδειξε ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας» τόνισε ο κ. Μακρόν, και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ… Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο».