Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μητσοτάκης: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα –...

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα – Τσίπρας: Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα - Τσίπρας: Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί

Τρία ζητήματα έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμεία επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένταση επικράτησε προς το τέλος της ομιλίας του είπε «εμείς δεν συκοφαντήσαμε, ούτε και επενδύσαμε στην κρίση».

«Αντί να γελάτε κ. Τσίπρα, ακούστε λίγο πώς αντιμετωπίζουμε εμείς τις επενδύσεις και τι ασφάλεια δικαίου προσφέρουμε στους επενδυτές σε σχέση με αυτά που κάνατε εσείς το ’14 και δεν ζητήσατε συγγνώμη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε κλίμα έντασης στην αίθουσα.
«Εμείς, σε αντίθεση με εσάς, δεν συκοφαντήσαμε ποτέ. Ούτε επενδύσαμε στην καταστροφή και στη ρήξη» ανέφερε, ενώ απαντώντας στους κυβερνητικούς βουλευτές που εκείνη την ώρα αντέδρασαν έντονα, είπε: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Το καλοκαίρι του ’15 πώς έμεινε η χώρα στο ευρώ κύριοι; Ντροπή σας».
Κλείνοντας την ομιλία του υπενθύμισε μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι δεν μπορεί με βάση τις δημοσκοπήσεις να υπάρχει κυβέρνηση με 15%. «Μόνος σας τα λέγατε κ. Τσίπρα. Φύγετε λοιπόν τώρα εσείς» είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.
Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα ακόμα «θερμό επεισόδιο» όταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, αλλά ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας αντέδρασαν έντονα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κατηγόρησε ότι ψήφισαν τα μέτρα για να μη χάσουν την καρέκλα.

«Θα είστε κ. Μητσοτάκη, ο πρώτος αρχηγός της αντιπολίτευσης στην ιστορία που θα ζητάτε επί τέσσερα χρόνια εκλογές», ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις επικλήσεις του προέδρου της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις παρατήρησε ότι «πανηγυρίζετε με τις δημοσκοπήσεις», αλλά «στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός και όταν έρθει η ώρα θα συγκρίνει πεπραγμένα και προτάσεις: Ποιοι θέλουν την κοινωνία ψηλά και ποιοι έχουν στόχο να την κρατήσουν χαμηλά στη λάσπη».
Ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του απάντησε επίσης στην κατηγορία του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους», είπε χαρακτηριστικά, πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» και προσέθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτές. Δεν είναι ανεπάγγελτοι και δεν θα χαθούν, αλίμονο σε κάποιους άλλους που χωρίς την καρέκλα δεν θα ήταν τίποτε».