Αρχική CULTURE Μουσεία: Διευρυμένο ωράριο από την Παρασκευή

Μουσεία: Διευρυμένο ωράριο από την Παρασκευή

Μουσεία: Διευρυμένο ωράριο από την Παρασκευή

Από Παρασκευή (12/04) σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού της θερινής περιόδου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι προσλήψεις αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας. Ως εκ τούτου, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας ξεκινά, με αποκλειστική πλέον ευθύνη των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, από την Παρασκευή (12/04).

Παράλληλα, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού και για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας.

Έτσι, θα καλυφθεί το 85% του έκτακτου προσωπικού φύλαξης που συνδέεται με τη διευρυμένη θερινή λειτουργία. Ποσοστό που θα φτάσει το 90% μέχρι το Πάσχα.

Φέτος για πρώτη χρονιά οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης και όχι επτάμηνης διάρκειας. Ως αποτέλεσμα, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Τουρισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας να μπορεί να ισχύσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου.