Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ίλιον Νέο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών & Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στο Ίλιον

Νέο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών & Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στο Ίλιον

Νέο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών & Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στο Ίλιον

Τις πόρτες του στους πολίτες του Ιλίου, άνοιξε το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών & Κοινωνικών δραστηριοτήτων στην περιοχή Μιχελή. Πρόκειται για το ιστορικό εργοστάσιο της ΒΙΟΦΙΑΛ, το οποίο ανακατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, έτοιμο να φιλοξενήσει στα 4.100 τετραγωνικά μέτρα του, εκδηλώσεις και δράσεις Φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Την ξενάγηση έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος τόνισε ότι η ΒΙΟΦΙΑΛ είναι ένα κτίριο συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου. Και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να εξαγοράσουμε το σύνολο του χώρου, με σκοπό την αξιοποίησή του και όραμα τη δημιουργία του σημερινού πολυδύναμου Κέντρου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και εκδηλώσεων διαδημοτικής εμβέλειας. Το πετύχαμε με επιμονή και αγώνα. Σήμερα είναι ένα στολίδι που τιμά την ιστορική μας μνήμη και το παραδίδουμε εκεί που ανήκει: στους πολίτες του Ιλίου»

Στο Κέντρο, το οποίο θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στην πλήρη διάθεση των δημοτών, θα λειτουργήσουν βιβλιοθήκες, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική χαρά, παιδότοπος, αναγνωστήρια, κέντρο συνεδρίων, καλλιτεχνικά εργαστήρια, καλλιτεχνικό καφενείο, μουσική σκηνή, δημοτικά ιατρεία, γυμναστήρια, εργαστήριο εκπαίδευσης και αποκατάστασης ΑΜΕΑ, εκθεσιακός χώρος, γραφεία για την εξυπηρέτηση των Συλλόγων καθώς και το υπερσύγχρονο Θέατρο «Άννα Συνοδινού».

Σημειώνεται, ότι το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και κατασκευάστηκε με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, βιοκλιματικό σχεδιασμό και πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, αξιοποιώντας τη γεωθερμία.