Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νίκος Γεωργιάδης: Καταδικάστηκε για ασέλγεια ανηλίκου

Νίκος Γεωργιάδης: Καταδικάστηκε για ασέλγεια ανηλίκου

ΣΥΡΙΖΑ:

Ένοχος κρίθηκε ο Νίκος Γεωργιάδης για ασέλγεια ανηλίκου. Στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή.

Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Γεωργιάδης, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου 9 χρόνια στη Μολδαβία, όπου υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο έκρινε τον κ. Γεωργιάδη ένοχο για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή, επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος», δήλωσε ο Νίκος Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ», συμπλήρωσε.