Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Αιγάλεω Νίκος Νικητάκης: «Η καθαριότητα είναι δημόσιο αγαθό»

Νίκος Νικητάκης: «Η καθαριότητα είναι δημόσιο αγαθό»

Νικητάκης

Συνέντευξη στην μηνιαία εφημερίδα City View

Απόλυτα ικανοποιημένος για την πορεία της τετραετίας και άκρως αισιόδοξος για τις επικείμενες εκλογές δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, Νίκος Νικητάκης, εκ νέου υποψήφιος στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου, Δημήτρη Μπίρμπα.

Για τον κύριο Νικητάκη είναι ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζει τον τομέα  της καθαριότητας ως τομέα με «δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους».

Ο απολογισμός του μάλλον θέλει πολύ χρόνο για να αναλυθεί. Μεταξύ άλλων λέει:

«ψηφίσαμε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, εναρμονισμένο με το περιφερειακό και Εθνικό σχέδιο. Βάλαμε σαν στόχο να διατηρήσουμε και το πετύχαμε τη χαμηλότερη επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη.

Είμαστε ο φτηνότερος από τους όμορους δήμους στα δημοτικά τέλη. Εφαρμόσαμε συλλογή ογκοδών και πράσινων αποβλήτων έξι φορές την εβδομάδα και επτά φορές στα πιο κεντρικά και εμπορικά σημεία της πόλης. Δύο πλυντήρια σε καθημερινή βάση πλένουν κάδους, όλοι πλένονται σε έντεκα ημέρες.

Πετύχαμε με το 1515, το τηλεφωνικό κέντρο και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα αιτήματα και η καταγραφή από οδηγούς και επόπτες να γίνεται σε καθημερινή βάση δωρεάν απομάκρυνσης αντικειμένων που εναποθέτουν οι πολίτες.

Παραλάβαμε γερασμένο στόλο αλλά κάναμε μελέτες για την προμήθεια νέων οχημάτων.

Επαναφέραμε τη δημοτική συγκοινωνία σε καθημερινή βάση Δευτέρα με Σάββατο, δύο γραμμές ανά μισή ώρα. Χαρτογραφήσαμε 110 γωνιές ανακύκλωσης. Συμπληρωματικές του μπλε κάδου. Η διαλογή στην πηγή. Ήδη έχουμε τοποθετήσει 12 πηγές ανακύκλωσης και λειτουργούν άψογα. Υπογράψαμε συμβάσεις με όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης. Εχουμε από μόνοι μας κάνει ενημέρωση με ένα κινητό σημείο που δύο φορές την εβδομάδα βρίσκεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Κάνουμε σε με τον ΣΚΑΪ καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Τα σχολεία μας πήραν μέρος στον διαγωνισμό ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Το σχετικό λεωφορείο ήταν 15 ημέρες στην πόλη μας και περισσότεροι από 2000 μαθητές και πολίτες ενημερώθηκαν.

Στις 8 Μαΐου έχουμε ημερίδα για τα βιοαπόβλητα ενώ έχουμε αγοράσει 250 καφέ κάδους που θα τοποθετηθούν σύντομα. Θα αγοράσουμε ένα απορριμματοφόρο, 150 κομποστοποιητές, μικρούς κάδους δωρεάν για τους πολίτες.

Μοιράσαμε 5.000 τσάντες για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανακύκλωση που από το 1,4% πήγε στο 13,5%.