Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Νοσοκομείο Παίδων: Κλείνει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στη χώρα

Νοσοκομείο Παίδων: Κλείνει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στη χώρα

Κλείνει για τρεις μήνες το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στο πλαίσιο ξενοδοχειακής ανάπλασης των χώρων του νοσοκομείου με χορηγία του ΟΠΑΠ, η κρίσιμη αυτή νοσοκομειακή μονάδα της χώρας δεν θα δέχεται νέα περιστατικά και έτσι η λίστα αναμονής χειρουργείου, που αριθμεί ήδη 60 καρδιοπαθή παιδιά, θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Η απόφαση για το κλείσιμο του κέντρου από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου έγινε γνωστή πριν από λίγες μέρες, δημιουργώντας αναστάτωση στους γονείς των παιδιών που αναμένουν μήνες για να χειρουργηθούν.

Η ανακαίνιση δεν γίνεται στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο που βρίσκεται στον 1ο (Αιμοδυναμικό Εργαστήριο) και 2ο όροφο (Εντατική Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα) του νοσοκομείου, αλλά στον 3ο όροφο, ενώ οι αρμόδιοι θεωρούν ότι θα επηρεαστεί η λειτουργία των δομών του 2ου ορόφου.

Επομένως, το κέντρο αναμένεται να κλείσει για δεύτερη φορά μελλοντικά, όταν θα έρθει η ώρα να εκσυγχρονιστούν οι χώροι του, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα το πότε.

Είναι απορίας άξιο αφ’ ενός για ποιο λόγο οι εργασίες δεν ξεκίνησαν κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος, αλλά και γιατί δεν συγχρονίστηκαν οι δύο αναπλάσεις, ώστε να μην κλείσει δύο φορές το μοναδικό αυτό κέντρο στο ΕΣΥ.

Στο «Ωνάσειο»

Κατά το διάστημα αυτό, τα νέα έκτακτα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, αλλά και όλα τα περιστατικά της λίστας του Παίδων «Αγία Σοφία» θα αναλάβει το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» το οποίο από τον Νοέμβριο συμμετέχει στις εφημερίες για παιδοκαρδιοχειρουργικά περιστατικά.