Αρχική Exclude Ο Δήμαρχος Αιγάλεω δίπλα στα παιδιά με αναπηρίες

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω δίπλα στα παιδιά με αναπηρίες

Δήμαρχος

Στα ειδικά σχολεία του Αιγάλεω βρέθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Στο E.E.E.Ε.K. Αιγάλεω, στο Ειδικό για Αυτιστικά Παιδιά, Ειδικό για κινητικά παιδιά και ειδικό νηπιαγωγείο, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νίκο Ασημακόπουλο και τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, Νίκο Καββαδία, παρακολούθησε την εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, μιλώντας σε μαθητές για τις κοινωνικές διαστάσεις της αναπηρίας και την προσωπική συμβολή του καθενός, ώστε ένα άτομο με αναπηρία να έχει ισότιμη αντιμετώπιση και ευκαιρίες για να αναπτύξει την προσωπικότητα του. Ο Δήμαρχος συμμετείχε στην εκμάθηση λέξεων στη νοηματική γλώσσα, αλλά και στην αναπαράσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται μεταξύ ενός τυφλού ανθρώπου και του οδηγού του, προσφέροντας συμβολικά σχετικά βιβλία εκ μέρους του Δήμου. Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τυφλών και Πολυαναπήρων, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης κάθε δυνατού χώρου, ώστε να πραγματοποιούνται αξιοπρεπώς οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς επισκέφτηκε τους χώρους του σχολείου, το εργαστήριο κηπουρικής, καλλιτεχνικών και το γυμναστήριο. Ανάλογη υποστήριξη οφείλει να δοθεί και στο Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Γυμνάσιο Αιγάλεω και να επιτευχθούν άμεσα συνέργειες μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Το Αιγάλεω είχε πάντα ανοιχτή την αγκαλιά του για τα παιδιά της ειδικής αγωγής υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας. Διαχρονικά ότι έχει ζητηθεί από τον Δήμο, έχει δοθεί, από κτιριακές υποδομές μέχρι κάθε είδους δυνατής υποστήριξης. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι το μέλλον, αλλά και το παρόν, των παιδιών ειδικής αγωγής είναι καθήκον της πολιτείας. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το Αιγάλεω θα είναι δίπλα στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, σε όσους στηρίζουν μία μη βιώσιμη κατάσταση, παρά την έλλειψη χρηματοδότησης. Είμαστε δίπλα τους, παραμένουμε δίπλα τους.