Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Δήμος Ιλίου εγκαινίασε το ΚΕΠ Υγείας

Ο Δήμος Ιλίου εγκαινίασε το ΚΕΠ Υγείας

Ο Δήμος Ιλίου εγκαινίασε το ΚΕΠ Υγείας

Δυο ακόμα σημαντικές δομές Υγείας στο Δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου κοινωνικής μέριμνας, εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος π. Γαβριήλ.

Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας και το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τα οποία λειτουργούν, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΔΔΥΠΠΥ και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στα Δημοτικά Ιατρεία Αγ. Φανουρίου. Στόχος η ενημέρωση γύρω από θέματα προληπτικών εξετάσεων καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αξία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

Οι δυο δομές προστίθενται στο πλήθος προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου που υλοποιεί ο Δήμος Ιλίου, όπως το Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού και προγεννητικής φροντίδας, τη Βρεφική Βιβλιοθήκη, τα Δημοτικά Ιατρεία, το Δημοτικό Οδοντιατρείο, το Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος κ.ά.

ο Δήμαρχος Ιλίου τόνισε ότι η δημιουργία των δυο αυτών δομών συμβάλλει στο έργο του συλλόγου «Όραμα ελπίδας» και ευαισθητοποιεί τους δημότες σε θέματα εθελοντισμού.