Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο καύσωνας έρχεται, οι παραλίες «θησαυροί» της Δυτικής Αττικής σας περιμένουν

Ο καύσωνας έρχεται, οι παραλίες «θησαυροί» της Δυτικής Αττικής σας περιμένουν

παραλίες «θησαυροί» της Δυτικής Αττικής

Οι παραλίες «θησαυροί» της Δυτικής Αττικής είναι σίγουρα για πολλούς το αντίδοτο στον καύσωνα που τις επόμενες μέρες θα μας ταλαιπωρήσει.

Η Αττική κρύβει «θησαυρούς» και συγκεκριμένα η Δυτική Αττική με τις όμορφες παραλίες της. Η σαγηνευτική ηρεμία «παντρεύεται» τα κρυστάλλινα νερά. Χωρίς να χρειάζεται να διανύσει κανείς πολλά χιλιόμετρα από την Αθήνα, μπορεί να πραγματοποιήσει μια εύκολη και απολαυστική απόδραση.
Το πεύκο με τη θάλασσα, το νερό με το βουνό, το ψιλό βότσαλο, οι ψαροταβέρνες, το ούζο και η χαλαρή διάθεση προσδίδουν ταυτότητα στις παραλίες της Δυτικής Αττικής.

Ξεκινώντας από το Πόρτο Γερμένο (Αιγόσθενα), η διαδρομή συνοδεύεται από πλούσια βλάστηση και ωραίες εικόνες. Από γραφικά εκκλησάκια μέχρι ορδές κατσικιών μπορεί να συναντήσει κανείς.

Η πρόσβαση δεν ενέχει δυσκολίες, καθώς η προσέγγιση της περιοχής γίνεται τόσο από τα Μέγαρα, όσο και από την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Για να καταλήξει κανείς στο Πόρτο Γερμένο θα πρέπει να διασχίσει το βουνό από το πέρασμα Φίχθι.

Η κεντρική παραλία του Πόρτου Γερμένου είναι εύκολα προσβάσιμη, με τα γαλαζοπράσινα νερά της να «γλείφουν» την αμμουδιά. Beach bar, έντονες μουσικές και νησιώτικο κλίμα απουσιάζουν, αλλά όποιος επιθυμεί να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο του μπορεί να επισκεφτεί τις ποικίλες ψαροταβέρνες που παρατίθενται στον ακριβώς από πάνω από την παραλία πεζόδρομο.

Κοντά στην περιοχή, η παραλία Σκάλωμα στο Προσήλι διαθέτει εξωτική ηρεμία.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος με το Πόρτο Γερμένο η Ψάθα με τις γραφικές ψαροταβέρνες, τη μεγάλη, σε έκταση, παραλία της και τα καθαρά νερά της. Με ευκολία μπορεί να διακρίνει κανείς τα κοχύλια του βυθού.

Η διαδρομή που ακολουθείται από τα Βίλια μέσα από το πυκνό πευκόφυτο δασός του όρους Πατέρα είναι απολαυστική, και η πρόσβαση στην παραλία εύκολη αφού ο κεντρικός δρόμος τη διασχίζει.

Περνώντας στο Αλεποχώρι, το καλό ψάρι και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα ξεχωρίζουν. Βρίσκεται σε απόσταση 19 χιλιόμετρων από τα Βίλια, με τον ήλιο να χάνεται μέσα στα νησάκια των Αλκυονίδων, και την ομορφιά της παραλίας να κλέβει την παράσταση.

Υπέροχη θέα και απίθανα νερά εντοπίζονται και στην παραλία του Άγιου Βασίλειου. Το κλίμα που επικρατεί ήσυχο, ήρεμο και οικογενειακό με την πρόσβαση να είναι εύκολη. Βρίσκεται στον κόλπο της Λιβαδόστρας, και για να προσεγγίσει κανείς την περιοχή θα πρέπει να περάσει τη διασταύρωση Βιλίων και στη διασταύρωση προς Καπαρέλλι θα συναντήσει τον Άγιο Βασίλειο.