Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Ωκεανίς»: Eγκλωβισμοί, πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε όλη τη χώρα

«Ωκεανίς»: Eγκλωβισμοί, πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε όλη τη χώρα

Xιόνια

Η Βόρεια Ελλάδα και πολλές ορεινές περιοχής της υπόλοιπης χωράς έχουν ντυθεί στα λευκά. Xιόνια πέφτουν και στην Πάρνηθα αλλά και τα Βόρεια Προάστια, όπως την Άνοιξη και την Εκάλη.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς ατόμων.

Οκτώ άτομα απεγκλωβίστηκαν στην Πάρνηθα. Πρόκειται για 2 οικογένειες που είχαν παγιδευτεί με τα αυτοκίνητα τους στη θέση Φλαμπούρι.

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 5 άτομα από ακινητοποιημένο όχημα λόγω χιονόπτωσης στο Καρπενήσι.

Αλλα δυο άτομα χρειάστηκαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής καθώς αποκλείστηκαν στο όρος Αίνος της Κεφαλονιάς, στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε έναν οδηγό που είχε ακινητοποιηθεί το όχημα του στη Σαμοθράκη – που αντιμετωπίζει σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Τη βοήθεια της πυροσβεστικής χρειάστηκαν και άλλοι δύο άνθρωποι στην περιοχή Κλεινοβού Τρικάλων.

Εγκλωβισμένοι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων

Εγκλωβισμένοι για περίπου 4,5 ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

Μεγάλη βλάβη έχει σημειωθεί στην ηλεκτροδότηση του ανατολικού Πηλίου, από την κατάρρευση στύλου υψηλής τάσης στην περιοχή των Μηλεών.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ Μαγνησίας, προσπαθούν να την αποκαταστήσουν.

Η Βόρεια Ελλάδα και πολλές ορεινές περιοχής της υπόλοιπης χωράς έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ χιόνια πέφτουν και στην Πάρνηθα αλλά και τα Βόρεια Προάστια, όπως την Άνοιξη και την Εκάλη.

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω της χιονόπτωσης αλλά και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ‘414 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σε τμήματα της Εγνατίας οδού στη Ροδόπη και την Ξάνθη, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων άνω των τρεισήμισι τόνων λόγω των θυελλωδών ανέμων.