Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Αιγάλεω Ολοκληρώθηκε η 5η εργολαβία για ανακαίνιση κτιρίων στο Αιγάλεω

Ολοκληρώθηκε η 5η εργολαβία για ανακαίνιση κτιρίων στο Αιγάλεω

Ολοκληρώθηκε η 5η εργολαβία για ανακαίνιση κτιρίων στο Αιγάλεω
cof

Ολοκληρώθηκε η 5η εργολαβία ύψους 250.000 € σε 15 σχολεία του Δήμου Αιγάλεω, που αφορούσε αρχιτεκτονικές και στατικές παρεμβάσεις (ανακατασκευή WC, αντικαταστάσεις θυρών, στεγανοποίηση δωματίων, αποκατάσταση ενανθρακώσεων σκυροδέματος, επιστρώσεις δαπέδων κ.ά.). Την μελέτη και την επίβλεψη του έργου είχε αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας έγινε και η ανακαίνιση στο κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου στην οδό Μοσχονησίων. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε αλλαγή και τοποθέτηση νέου τάπητα 8mm, για την απορρόφηση κραδασμών, που πληροί τις προδιαγραφές για Μπάσκετ και Βόλεϊ. Παράλληλα, έγινε αλλαγή στις μπασκέτες, ενίσχυση του φωτισμού με ειδικά LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ελαιοχρωματισμοί κ.λπ.

Το έργο εντάσσεται στη προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Αιγάλεω. Οι παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου και εργολαβιών συντήρησης και επισκευής ξεκίνησαν το 2015 (περισσότερα από 50 σχολεία του Δήμου) με συνολικό προϋπολογισμό 1.466.000 €). Επίσης, ξεκίνησε η αποκατάσταση των αύλειων χώρων 13 σχολείων προϋπολογισμού 1.250.000 € με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ξεκινήσουν και τα έργα «Φιλόδημος ΙΙ» με χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ, προϋπολογισμού 800.000 € (22 σχολεία), ενώ έχει δημοπρατηθεί και η αναδιαρρύθμιση του πρώην 15ου Δημοτικού για επαναλειτουργία ως ειδικό σχολείο.