Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ασπρόπυργος Ολοκληρώθηκε ο Πρώτος Κύκλος του Προγράμματος «Διακοπές στο Σχολείο» στον Ασπρόπυργο

Ολοκληρώθηκε ο Πρώτος Κύκλος του Προγράμματος «Διακοπές στο Σχολείο» στον Ασπρόπυργο

Πρώτος Κύκλος

Ολοκληρώθηκε, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, ο Πρώτος Κύκλος του Πρότυπου Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης «Διακοπές στο Σχολείο», που φιλοξενείτε στο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου.

Παιδιά ηλικίας έξι (6) έως δώδεκα (12) ετών, με τη βοήθεια των Παιδαγωγών και των εθελοντών του Προγράμματος, αξιοποίησαν δημιουργικά το χρόνο τους, με διάφορες δραστηριότητες, όπως ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές – χειροτεχνίες, αθλητισμό, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά, χορό – μουσική, περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Έτσι, μετά το πέρας του Πρώτου Κύκλου, όλοι μαζί, Παιδιά και Παιδαγωγοί, σαν μια ομάδα, πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή γιορτή, παρουσία των Γονιών και άλλων καλεσμένων. Η Γιορτή περιλάμβανε μικρά σκετς, κουκλοθέατρο, με τις φιγούρες που είχαν κατασκευάσει τα παιδιά μόνα τους, χορό και τραγούδια σε διάφορες γλώσσες. Μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα και διασκέδασαν με τη ψυχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχει ξεκινήσει ήδη ο Δεύτερος Κύκλος του Προγράμματος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου.  Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια»  και της Εθελοντικής Ομάδας Έλιξ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου.

Εντάσσεται στο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Μόρφωσης και Διαπαιδαγώγησης των Νέων που έχει επεξεργαστεί και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου, εκδηλώνοντας έτσι εμπράκτως και με μοναδική επιτυχία, το ζωηρό ενδιαφέρον της για τη Νέα Γενιά και τους Γονείς της πόλης.