Αρχική Exclude ΟΠΕΚΑ: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα το απόγευμα με επίδομα παιδιού και ενοικίου

ΟΠΕΚΑ: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα το απόγευμα με επίδομα παιδιού και ενοικίου

ΟΠΕΚΑ

Αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου, καταβάλλονται κανονικά από τον ΟΠΕΚΑ μια σειρά επιδομάτων, μεταξύ των οποίων και τα επιδόματα παιδιού και ενοικίου, τα οποία αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.

Όμως, όπως συμβαίνει κάθε φορά, τα επιδόματα θα καταβληθούν την προηγούμενη το απόγευμα, δηλαδή θα είναι ορατά στα ATM από σήμερα μετά το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα πληρωθούν από σήμερα το απόγευμα και η πληρωμή τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο είναι τα εξής: επίδομα παιδιού

επίδομα γέννησης
προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα,
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
επίδομα ενοικίου
επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων
σύνταξη υπερηλίκων
επίδομα ομογενών
«Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019»
Ειδικότερα, για το επίδομα παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Για το επίδομα γέννας θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα, λόγω διασταυρώσεων.

Για το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, αν εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.