Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παναγία των Παρισίων: O σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δωρίζει 100 εκατ. ευρώ

Παναγία των Παρισίων: O σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δωρίζει 100 εκατ. ευρώ

σύζυγος

Εκατό εκατομμύρια ευρώ υποσχέθηκε να δώσει για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά ο σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ.

Ο Φρανσουά Ανρί – Πινό είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών brand Kering. Επίσης, σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ με την οποία έχουν μια κόρη.

Δεσμεύτηκε να δώσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να ξαναχτιστεί ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων.

Στον δισεκατομμυριούχο Πινό ανήκουν σημαντικοί οίκοι μόδας, όπως οι: Yves Saint-Laurent, Gucci, Balenciaga, Alexander MacQueen, Boucheron, Brioni, Puma, Bottega Veneta. Η οικογένειά του και ο ίδιος υπόσχονται ότι θα δωρίσουν αυτό το ποσό για να βρει ο εμβληματικός ναός την παλιά του αίγλη.

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ είναι επίσης πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Groupe Artemis, ιδιοκτήτη του Οίκου Δημοπρασιών Christies.

Μέσω του ομίλου Artemis θα καταβληθεί και το ποσό για την Παναγία των Παρισίων.

H πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) στην Παναγία των Παρισίων εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον ναό. Aποτέλεσμα να καταρρεύσει ο εμβληματικός τρούλος του. Η υπόσχεση του Πινό ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε διεθνή έρανο δεσμευόμενος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.