Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παναγία των Παρισίων: Ποιος την έκαψε…

Παναγία των Παρισίων: Ποιος την έκαψε…

Παναγία των Παρισίων

Ξεκίνησε ήδη η έρευνα της εισαγγελίας του Παρισιού για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Η πυρκαγιά  συγκλόνισε όχι μόνο τη Γαλλία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή από την Εισαγγελία του Παρισιού είπε πως ήδη έχουν φτάσει στα γραφεία για να καταθέσουν εργάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες αποκατάστασης.

Το «λίφτινγκ» στην Παναγία των Παρισίων είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό, με τους υπεύθυνους να αποκαθιστούν ορισμένα κομμάτια του ναού.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η μεγάλη πυρκαγιά οφείλεται σε κάποιο λάθος που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης.

Η Παναγία των Παρισίων

Η Παναγία των Παρισίων, ο εμβληματικός καθεδρικός ηλικίας 855 ετών θεωρείται ο αυτόπτης μάρτυρας της ιστορίας της Γαλλίας. Φυσικά αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του κόσμου, του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στην Ιλ ντε λα Σιτέ, νησίδα του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.