Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παρίσι: Εκκένωση συνοικίας για εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Παρίσι: Εκκένωση συνοικίας για εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Παρίσι: Εκκένωση συνοικίας για εξουδετέρωση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ολόκληρη συνοικία εκκενώθηκε στο Παρίσι, μετά τον εντοπισμό βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εξουδετερώθηκε επιτυχώς.

Σχεδόν 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και αναστάτωση επικράτησε στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς σε μια συνοικία του Παρισιού στο διάστημα που απαιτήθηκε για μια επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας αεροπλάνου του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου που ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, σ’ ένα εργοτάξιο κοντά στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο του Παρισιού, στο βόρειο Παρίσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η βόμβα μετακινήθηκε αργά το πρωί και τοποθετήθηκε σ’ ένα ειδικό κιβώτιο. Ένα σύστημα πυροδότησης προκάλεσε στη συνέχεια την έκρηξη του μηχανισμού.

«Η επιχείρηση καταστροφής της βόμβας #PortDeLaChapelle εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια. Τέλος στους περιορισμούς που επιβληθηκαν και απενεργοποίηση του πυρήνα ενημέρωσης του κοινού», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμά της στο Twitter.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας απαίτησε «την εκκένωση σημαντικού τμήματος της συνοικίας Πορτ ντε λα Σαπέλ και την απομάκρυνση 300 ανθρώπων στο γειτονικό Σεν-Ντενί, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δύο κοινότητες διέθεσαν γυμναστήρια για να τους υποδεχθούν.