Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παρίσι: Τουλάχιστον 10 νεκροί από πυρκαγιά σε κτήριο

Παρίσι: Τουλάχιστον 10 νεκροί από πυρκαγιά σε κτήριο

Παρίσι: Τουλάχιστον 10 νεκροί από πυρκαγιά σε κτήριο

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Παρίσι, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κτήριο του 16ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Το Παρίσι ξυπνά μέσα στον πόνο μετά την πυρκαγιά της οδού Ερλανζέρ την νύκτα. Οι σκέψεις για τα θύματα. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες το θάρρος των οποίων επέτρεψε την διάσωση πολλών ανθρώπων», έγραψε πριν από λίγο στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ένα κτήριο που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70, τυλίχθηκε στις φλόγες. Μέχρι στιγμής, δέκα άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Το Παρίσι πενθεί σήμερα, ο απολογισμός είναι τρομακτικός», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.

Χρειάσθηκαν πέντε ώρες στους πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, από την οποία τραυματίσθηκαν περί τους τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους και έξι πυροσβέστες.

Περισσότεροι από πενήντα κάτοικοι του κτηρίου χρειάσθηκε να απομακρυνθούν με την βοήθεια των πυροσβεστών που χρησιμοποίησαν μακριές σκάλες.

Συνελήφθη γυναίκα με ψυχιατρικό ιστορικό

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας, κάτοικος του κτιρίου που χρονολογείται από την δεκαετία του ΄70, συνελήφθη.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό και η δικαστική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για «σκόπιμη καταστροφή που επέφερε θανάτους».

«Ο απολογισμός των θυμάτων θεωρείται ακόμη προσωρινός, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις έρευνας των υψηλότερων ορόφων του κτιρίου, εκεί όπου η πυρκαγιά ήταν πιο σφοδρή», εξήγησε στο AFP ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Κλεμάν Κονιόν.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι γινόταν καυγάς. Ακούγαμε εκείνη την γυναίκα να φωνάζει πολύ δυνατά. Ήταν 01:00. Φώναζε, φώναζε. Τότε βγήκαμε και το κτίριο ήταν ήδη στις φλόγες. Βλέπαμε τους ανθρώπους στα μπαλκόνια και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε.

Έβλεπα τους πυροσβέστες που ανέβαιναν, που κατέβαιναν και η κόλαση αυτής της φωτιάς δεν μειωνόταν. Ποτέ. Έσβηναν και αυτή ξανάναβε», δήλωσε μία κάτοικος της γειτονίας. «Σοκαρισμένη», θυμάται τους ανθρώπους που φώναζαν «σώστε με, βοηθήστε με».