Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παυλόπουλος: Δεν πρόκειται τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού να περάσουν

Παυλόπουλος: Δεν πρόκειται τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού να περάσουν

Παυλόπουλος:

Απέναντι στα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανοίγοντας τις εργασίες του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, σχολίασε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών.

«Δεν πρόκειται να αφήσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού να περάσουν και να ανακόψουν την πορεία του δυτικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και το χθεσινό αποτέλεσμα στη Γαλλία αυτό αποδεικνύει με εμβληματικό τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι βέβαιος ότι οι πολιτισμοί θα αντισταθούν στην παρακμή και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δείχνει πως θέλει να αντισταθεί και θα αντισταθεί. Το αποδεικνύουν και τα τελευταία αποτελέσματα των εκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και τα χθεσινά αποτελέσματα στη Γαλλία που δείχνουν ότι εμείς οι ευρωπαϊκοί λαοί είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκείνους που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρώπης, τη διάλυση του ίδιου του ευρωπαϊκού πολιτισμού, να περάσουν».

Και πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Δεν πρόκειται να αφήσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού να περάσουν και να ανακόψουν την πορεία του δυτικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και το χθεσινό αποτέλεσμα στη Γαλλία αυτό αποδεικνύει με εμβληματικό τρόπο».