Αρχική CULTURE Πέθανε η… κυρία Όλσεν της σειράς “Το μικρό σπίτι στο λιβάδι”

Πέθανε η… κυρία Όλσεν της σειράς “Το μικρό σπίτι στο λιβάδι”

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών, η ηθοποιός Κάθριν ΜακΓκρέγκορ, που είχε μείνει γνωστή ως η κυρία Όλσεν, από την τηλεοπτική σειρά “Το μικρό σπίτι στο Λιβάδι”.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Κάθριν ΜακΓκρέγκορ πέθανε στο Λος Αντζελες, σε ηλικία 93 ετών. Η εκλιπούσα υποδυόταν τη δύστροπη παντοπώλισσα Χάριετ ‘Ολσεν στη σειρά “Το μικρό σπίτι στο λιβάδι”.

Η… κυρία ‘Ολσεν και η κόρη της Νέλι (Αλισον ‘Αρνγκριμ), παίδευαν τη γενναία και δεμένη οικογένεια ‘Ινγκαλς.

Γεννημένη στην Καλιφόρνια, η Κάθριν ΜακΓκρέγκορ άρχισε την καριέρα της ως χορεύτρια στη Νέα Υόρκη πριν γίνει ηθοποιός. Ερμήνευσε μικρούς ρόλους στην τηλεόραση προτού παίξει τον σημαντικότερο ρόλο της καριέρας της.

Η σειρά, που μεταδόθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ 1974 και 1983, βασιζόταν στα βιβλία της Λόρα ‘Ινγκαλς Ουάιλντερ, μια πρωτοπόρο των τελών του 19ου αιώνα που εμπνεόταν από τις δικές της περιπέτειες στην αμερικανική Δύση.

Η Μελίσα Γκίλμπερτ, η Λόρα ‘Ινγκαλς της σειράς, δευτερότοκη κόρη της οικογένειας, με τις μακριές κοτσίδες και τις φακίδες στο πρόσωπο, απέτισε τιμή στην θανούσα.

“Η Κάθριν ΜακΓκρέγκορ μιλούσε ξεκάθαρα και ήταν καλόκαρδη. Μια όντως προικισμένη ηθοποιός, ικανή να υποδύεται ένα αξιοκαταφρόνητο πρόσωπο αλλά με όλη της την καρδιά. Η δική της Χάριετ ‘Ολσεν ήταν μια γυναίκα που οι τηλεθεατές μας λάτρευαν να απεχθάνονται. Μια υπέροχη δύστροπη”, έγραψε η 54χρονη πλέον, Γκίλμπερτ, στο Instagram.