Αρχική CULTURE Πέθανε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης

Πέθανε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης

Πέθανε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Καρυπίδης, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Ο εκλιπών εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο (SFB). Σκηνοθέτησε γύρω στα 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση, ενώ κατά καιρούς δημοσίευσε άρθρα και διηγήματα του σε περιοδικά και εφημερίδες.

Η μικρού μήκους ταινία του «Θεόφιλος ο ζωγράφος» κέρδισε το 1979 το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά το χρονικό διάστημα 1988-90.

Επίσης είχε γράψει τα βιβλία: Ανατολικά της Ζανζιβάρης, Η διάλεκτος του σκορπιού και Πρωταθλητής καταδύσεων.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Φιλμογραφία:

  1. 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)
  2. 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)
  3. 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»
  4. 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»
  5. 1986 «Μάγισσες»
  6. 1988 «Στη σκιά του φόβου»
  7. 1992 «Η ουρά του φιδιού»
  8. 1992 «Πεθαμένο λικέρ»
  9. 1995 «Μαγεμένοι»
  10. 2004 «Ουτοπία»