Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει ξυλοδαρμούς νοσοκομειακού προσωπικού

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει ξυλοδαρμούς νοσοκομειακού προσωπικού

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει ξυλοδαρμούς νοσοκομειακού προσωπικού

Μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στα δημόσιες δομές υγείας ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλοντας νέα κρούσματα ξυλοδαρμών του προσωπικού.

«Τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας πολλαπλασιάζονται», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι οι διοικήσεις των Νοσοκομείων «αποποιούνται τις ευθύνες, δεν κάνουν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος των ταραξιών και ρίχνουν το μπαλάκι να το πράξουν αυτό οι παθόντες». Επίσης, «τα κονδύλια δεν υπάρχουν στα Νοσοκομεία για να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης».

Η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί καταγγελίες των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και Καλαμάτας. Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» «στις 3 Ιανουαρίου, στις 2 τα μεσάνυχτα στη γενική εφημερία, προσήλθε ένας άνδρας με την γυναίκα του και εντελώς αναίτια κτυπούσε με γροθιές τη νοσηλεύτρια και τον γιατρό που προσέτρεξε σε βοήθεια.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στις 8 Ιανουαρίου, συνοδός ασθενούς εξύβρισε απρόκλητα τους εργαζομένους του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά τη λειτουργία του χώρου. Κλήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη ο ταραξίας και καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας».