Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έως την Πέμπτη

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έως την Πέμπτη

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έως την Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εναντίον της συμφωνίας με τους δανειστές και των μέτρων που συζητούνται στη Βουλή.

Μετ’ εμποδίων θα γίνεται η κίνηση των λεωφορείων στο λεκανοπέδιο από σήμερα έως και την Πέμπτη καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας στα λεωφορεία για σήμερα 16, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Μαΐου. Σήμερα η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11.00 έως τις 16.00 ενώ στις 17 και στις 18 Μαΐου η στάση θα ισχύσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δρομολόγια την ημέρα της γενικής απεργίας

Από τις εννέα το πρωί έως και τις τέσσερις μετά το μεσημέρι πρόκειται να κινηθούν αύριο Τετάρτη τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικός), προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Λόγω 4ωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας λόγω της συμμετοχής των ναυτικών ομοσπονδιών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, λόγω πένθους και σε ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και συμπαράστασης προς τους οικείους τους. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα, προκειμένου και το προσωπικό να παραστεί στις κηδείες των δύο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λόγω της στάσης εργασίας αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων του βασικού άξονα, περιφερειακών γραμμών, του Προαστιακού Σιδηρόδρομου (συν ορισμένα δρομολόγια από και προς αεροδρόμιο), καθώς και των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα.

ΟΑΣΘ: Σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ξεκίνησαν από τη Δευτέρα επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων. Ομάδα εργαζομένων περιφρουρεί την επίσχεση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα τα αμαξοστάσια, προκειμένου να εμποδιστεί η κίνηση λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα δύο μηνών (Μάρτιος-Απρίλιος) και εξόφληση μέρους του δώρου του Πάσχα που λαμβάνουν -συνολικά τους οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα, με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τους κάλεσε σε σύσκεψη για να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα με τις αστικές συγκοινωνίες στον νομό Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: athina984.gr