Αρχική CULTURE Οι παραστάσεις στο κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς”, στο Περιστέρι

Οι παραστάσεις στο κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς”, στο Περιστέρι

Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς”, πρώην “ΕΦΗ” του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται για το 2017 ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται παιδικές παραστάσεις, θέατρο Σκιών και κινηματογράφος. H είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Μάρτιο έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 20:00 – ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΥΡΙΑ

– Κινηματογραφική Λέσχη Μαξ Όφιλς “Ένας υπέροχος άγνωστος”, Πρωταγωνιστούν: Σαρλ Μπουαγιέ, Ντανιέλ Νταριέ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 19:30 – “ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”

– Αφιερωματική Μουσική Παράσταση. Αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα, Τζένη Βάνου, Χαρούλα Αλεξίου, Βίκυ Μοσχολιού, Πόλυ Πάνου & Μαίρη Λίντα. Ένα αφιέρωμα στις μοναδικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες, που στιγμάτισαν τις καρδιές μας και τραγουδήθηκαν από τα χείλη όλων μας. Τραγούδι: Αγγελική Κούκουρα, Μπουζούκι: Σταύρος Σταύρου, Πιάνο-ακορντεόν: Μαρίνα Χατζή, Κιθάρα: Παναγιώτης Σταματελόπουλος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 18:00 – “ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

– Παράσταση Καραγκιόζη – Θέατρο Σκιών από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Τα κολλητήρια μαζί με τα παιδιά του χωριού μαζεύονται κάθε βράδυ κρυφά στην παράγκα του Καραγκιόζη και με τη βοήθεια του Παπά μαθαίνουν ελληνικά γράμματα και τραγούδια κάτω από τη μύτη του Σουλτάνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 11:00 – “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ”

– Παιδική Θεατρική Παράσταση. Μια πολύ χαρούμενη και αισιόδοξη παράσταση, που θα παρασύρει τα παιδιά σε μια κινητική περιπέτεια. Ο χορός και η μουσική πρωταγωνιστούν σε αυτό το ιδιαίτερο παραμύθι, που μιλάει για τα χρώματα αλλά και κατ’ επέκταση την ομορφιά της διαφορετικότητας! Η βασική της δομή βασίζεται στο παιχνίδι και στη διάδραση των παιδιών κατά τη διάρκεια του έργου.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 20:00 – ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ

– Κινηματογραφική Λέσχη Τζον Χιούστον “Το γεράκι της οθόνης”, Πρωταγωνιστούν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 18:00 – “Ο MΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”

– Παράσταση Μαριονέτας. Το Θέατρο Μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ” μας παρουσιάζει την ιστορία του μικρού πρίγκιπα, ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 11:00 – “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”

– Παιδική Θεατρική Παράσταση. Ένα πολυθέαμα με κούκλες, αφηγήσεις, θέατρο σκιών και Sand Art (ζωγραφική με άμμο) για την αναζήτηση της ευτυχίας. Πέντε ιστορίες βασισμένες σε λαϊκούς μύθους και παραμύθια για τις αιώνιες ανθρώπινες αναζητήσεις, για τις επιθυμίες και τα πάθη, για την πορεία και τους στόχους, αποτέλεσαν τη βάση μιας παράστασης γεμάτης εικόνες και σύμβολα.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 18:00 – Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

– Κινηματογραφική Λέσχη, Τζον Χιούστον, “Το γεράκι της οθόνης”. Πρωταγωνιστούν: Στέρλινγκ Χέιντεν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 11:00  – “Ο ΧΑΧΑ, Η ΧΙΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!”

– Παιδική Θεατρική Παράσταση. Ο Χαχά και η Χιχί είναι δυο χαρωπά αδέρφια που αποφασίζουν να ταξιδέψουν με ένα αερόστατο για να ανακαλύψουν τον κόσμο, για να μοιραστούν τη χαρά τους με τους άλλους. Σε αυτό το μαγικό τους ταξίδι θα γνωρίσουν τον Πέπε για να διαπιστώσουν ότι όλα τα παιδιά της γης δεν ταξιδεύουν για να διασκεδάσουν…

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 20:00 – ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ

– Κινηματογραφική Λέσχη, Τζον Χιούστον, “Το γεράκι της οθόνης”. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Μίτσαμ, Ντέμπορα Κερ.