Αρχική VIDEO Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου προκήρυξε αιφνιδιαστικά η Τερέζα Μέι

Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου προκήρυξε αιφνιδιαστικά η Τερέζα Μέι

Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου προκήρυξε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι η Τερέζα Μέι σε έκτακτο διάγγελμά της έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Παρά τις προβλέψεις για άμεσο οικονομικό κίνδυνο, μετά το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού είδαμε ότι η εμπιστοσύνη στην κατανάλωση παραμένει υψηλή, έχουμε ρεκόρ στις θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη της οικονομίας έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις. Η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ και δεν υπάρχει επιστροφή. Και καθώς κοιτάμε στο μέλλον η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση σχετικά με τη νέα σχέση μας με την Ευρώπη» είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Οι Εργατικοί λένε ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα διαφωνεί με ό,τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξουν τώρα εκλογές τότε αυτό το “παιχνίδι” θα συνεχιστεί» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα κάλεσε να αποδεχθούν το αίτημα για πρόωρες εκλογές «και ας αποφασίσει ο λαός».

Το νομοσχέδιο για την διεξαγωγή των εκλογών θα κατατεθεί στη βρετανική βουλή την Τετάρτη καθώς η απόφαση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.