Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υπουργείο Εξωτερικών

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υπουργείο Εξωτερικών

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υπουργείο Εξωτερικών

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Με τρικάκια και πανό εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα εννέα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης DHKP-C.

Παρέμβαση στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (10/04), μέλη της συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”.

Εφτασαν μέχρι την είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Ακαδημίας και αφού πέταξαν τρικάκια, ανήρτησαν πανό με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα εννέα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ άνδρες και η μια γυναίκα είχαν προσαχθεί τον Νοέμβριο του 2017 κατόπιν επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα. Οι προσαγωγές είχαν πραγματοποιηθεί λίγες ώρες πριν την άφιξη στην Αθήνα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έξω από το υπουργείο Εξωτερικών έχουν ήδη παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ (συμπεριλαμβανομένων και ανδρών των ΥΜΕΤ) και έχουν περιορίσει τα μέλη του Ρουβίκωνα στο πεζοδρόμιο.